• Måndag 22 oktober Kl 8.30 - Arbetsdag på Persgården Höststädning ute och inne. Ta gärna med redskap. Städdagen börjar med frukost.
  • Tisdag 23 oktober Kl 18.30 - För Din säkerhet - Försvarsutbildarna Föredrag och diskussion på Marci Hus om hur vi blir bättre på att klara oss igenom kriser i samhället. Kaffe med bröd. Anmälan 0722199288

Våffeldagarna

Vi har haft tur med fem onsdagar med underbart väder och frasiga våfflor. Det är väldigt roligt att så många hittar hit. Vi har öppet ännu en gång den 16 augusti kl. 14 - 17. Välkomna till hembygdsgården i Karleby!

Den 19 juli var Thomas Ohlsson på Persgården och presenterade sin nya bok: "Mariestad-Moholms järnväg - 87 år med Môsa-Maja 1874-1961". 128 s. inbunden. Boken kan fås vid hänvändelse till 0722199288 för 200 kr avhämtad.

Britta Rönnholm hann också smaka under en paus i serveringen alt

År:
Motiv: Stora Brokvarn. Ingången till kvarnen låg till vänster om utbygget. Detta utbygge innehöll fr.v. mjölboden (med lager av eget mjöl), i mitten låg kvarnkammaren som var böndernas väntrum och till höger stod generatorn.
Personer: None